Sikkerhed

 


Drop flyverdragten og det tykke vintertøj i autostolen - og stram selerne!


Kombinationen af tykt overtøj og seler der ikke er strammet grundigt kan være livsfarlig...At man skal sørge for at stramme selerne i autostolen siger sig selv - det ved de fleste - men ved du hvad der sker når dit barn får tykt overtøj på under selerne? Og får du selv strammet selerne godt nok??


Se her et eksempel på hvor galt det kan gå:


https://www.youtube.com/watch?v=V7bTQsU_4Mo


Videoen er med en del overdrivelse, da ingen forhåbentligt lader selerne sidde så løst som det her er vist... Men det understreger vigtigheden af at selerne skal være strammet - og sidde tæt til kroppen.En undersøgelser fra tyske ADAC viser at skaderne ved en kollision fra bare 16km/t øges væsentligt, da selerne ikke sidder ordentligt på grund af det tykke vintertøj ved lidt større børn. Selen strammer det forkerte sted og betyder at barnet får indvendige skader i maveregionen...


https://www.youtube.com/watch?v=pMzczo5n5ZgEn mor har lavet en video med sin datter, hvor hun viser forskellen på at have vintertøj på - og ikke have det.

Videoen viser tydeligt at selerne ikke sidder tæt til kroppen med vinterjakke på!


https://www.youtube.com/watch?v=id7nEQpJklQDer findes alternativer til flyverdragten og det tykke vintertøj!


Til de mindste er Putteposen det helt perfekte alternativ, da selerne derved kommer helt tæt til kroppen og man nemt kan regulere varmen uden at skulle have selerne af under kørslen (o:


Putteposen kan bruges helt op til 2-3års-alderen og passer perfekt i autostolen 


Læs meget mere om Putteposen i menuen øverst.


Til de lidt større børn er et tæppe en mulighed - de sparker nemlig ikke tæppet af ligesom de mindste gør (o;____________________________________________________________________


Hvad siger myndighederne om Putteposen?


Som forældre stiller vi selv store krav til sikkerheden af vores børn i forbindelse med transport i bilen.


Vi har derfor fået putteposen vurderet af Færdelsstyrelsen (som i dag er en del af Trafikstyrelsen). 

De har bl.a. skrevet flg. til os:

 

"...at der efter Færdselsstyrelsens opfattelse ikke er behov for særlig sikkerhedsgodkendelse. Putteposen påvirker ikke funktionen af barnestolen og dennes sikkerhedsseler."

 

Putteposen har den store sikkerhedsmæssige fordel, at det er nemmere at få placeret og strammet selerne ordentligt til, når der ikke er en masse tøj mellem kroppen og selerne!


 

Her kan du læse Trafikstyrelsens folder "Børn i bilen":

 

 


Med putteposen behøver barnet ikke have en masse
 ekstra overtøj på. Det betyder at selerne kommer meget
 tættere på barnets krop - til gavn for sikkerheden!